Četiri medalje na Prvenstvu Balkana u Beogradu

Petak, 13.03.2020.

Proteklog je vikenda ( 07. - 08.03.2020. ) u organizaciji Balkanske karate federacije, u Beogradu održano 22. Prvenstvo Balkana za seniore i veterane u katama i borbama.

Na ovogodišnjem Prvenstvu nastupilo je 254 natjecatelja iz 7 zemalja: BiH, Cipra, Crne Gore, Hrvatske,Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Veterani, Mirko Banović i Amir Rešidović iz Karate kluba Finida, na prvenstvu su nastupili u sklopu Hrvatske karate reprezentacije u dvije discipline ( kate – borbe ), te ostvarili odličan rezultat osvojivši ukupno 4 medalje: jednu zlatnu, jednu srebrnu i dvije brončane.

U disiplini kate, veterani + 55 godina, Amir Rešidović je ostvario do sada najveći rezultat, osvojio je 1. mjesto i titulu prvaka Balkana, dok se Mirko Banović u istoj disciplini pobrinuo za 3. mjesto i brončanu medalju.

Amir i Mirko su se također okušali i u borbama (veterani +55 godina +75kg), te i u borbama ostvarili vrlo dobar rezultat, Amir Rešidović je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju, dok je Mirko Banović izborio 3. mjesto i brončanu medalju.