Utorak, 11.07.2017.

Dobar nastup na Karate1 Youth Cup-u

U Umagu je u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF – World Karate Federation) i Hrvatskog karate saveza (HKS) u periodu od 26.06.2017. – 02.07.2017. održan 10. po redu WKF Trening Kamp i Svjetski kup (10th WKF Training Camp & Karate1 Youth Cup), inače jedna od najmasovnijih karate manifestacija za mlade.

Nakon šest uspješnih izdanja održanih u Grčkoj, Umag je već četvrtu godinu za redom i više nego uspješan domaćin najboljim svjetskim karatistima. Trening kamp je godinama okupljao nekoliko stotina sudionika iz čitavog svijeta. Međutim, nakon prošlogodišnjih rekordnih 1400 mladih karatista iz 57 država, ove je godine taj rekord ponovo srušen te je tako na netom održanom Trening kampu okupljeno preko 2000 karatista iz 64 države, i to sa svih kontinenata.

Instruktori kampa, odnosno treneri koji su održali čitav niz praktičnih i edukacijskih treninga u katama i borbama u ovih nekoliko dana bili su:

Antonio Diaz (Venezuela)
-svjetski prvak u katama
-član Natjecateljske komisije Svjetske karate federacije

Stanislav Horuna (Ukraina)
-viceprvak Europe u borbama

Douglas Brose (Brazil)
-svjetski prvak u borbama
-član Natjecateljske komisije Svjetske karate federacije

Luca Valdesi (Italija)
-svjetski i europski prvak u katama

Davide Benetello (Italija)
-svjetski i europski prvak u borbama
-predsjednik Natjecateljske komisije Svjetske karate federacije

Junior Lefevre (Belgija)
-svjetski i europski prvak u borbama

Predrag Stojadinov (Srbija)
-svjetski i europski prvak u borbama

Karate klub FINIDA i ove je godine nastupio sa svojim članovima. Klub su tako odlično predstavile dvije perspektivne i kvalitetne natjecateljice, inače prošlogodišnje osvajačice medalja na ovoj prestižnoj manifestaciji. Nakon trodnevnih treninga u kampu katašica Flavia Paliaga nastupila je tako u kategoriji U14, a borbašica Sonja Rajko u kategoriji U12 – 40 kg. Cure su i ovog puta odradile izuzetno dobar i vrijedan nastup u ovako paklenoj konkurenciji, međutim obadvije su nažalost zaustavljene na putu do medalje. Sonja je ipak dobila priliku da se kroz repasaž izbori za brončanu medalju, ali nakon pobjede protivnice zauzima visoko 7. mjesto.

Ostale vijesti