Utorak, 28.05.2019.

Dvije ekipne bronce s Prvenstva Hrvatske u katama

Odličan uspjeh Finidinih katašica na Prvenstvu Hrvatske za mlađi uzrast u Osijeku

Protekle je subote, 25.05.2019. u organizaciji Hrvatskog karate saveza, u sportskoj dvorani Višnjevac u Višnjevcu (Osijek), održano Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste, odnosno za cicibane/cicibanke (6-7 godina), mlađe učenike/mlađe učenice (8-9 godina), učenike/učenice (10-11 godina) i mlađe kadete/mlađe kadetkinje (12-13 godina), i to pojedinačno i ekipno.

Na prvenstvu su nastupili klubovi iz čitave Hrvatske sa svojim najspremnijim katašima, koji su se borili za ona najvrednija odličja, odnosno za plasman među najbolje u Hrvatskoj. Konkurencija je u svim kategorijama bila zaista velika i samo su se najbolji penjali na pobjedničko postolje.

Karate klub Finida iz Poreča i ove je godine nastavio kontinuitet osvajanja državnih medalja, čime je zasigurno dokazao da njegovi natjecatelji po kvaliteti i utreniranosti spadaju u sami vrh na nacionalnoj razini. Osvojene su tako dvije vrijedne brončane medalje u ekipnom nastupu.

Za prvu brončanu medalju pobrinula se ekipa mlađih kadetkinja u sastavu: Iva Samovojska, Emili Jurcan i Marija Šimunović. Cure su nakon višemjesečnog rada pokazale da su odličan kata tim koji ima veliki potencijal. Svojom sjajnom i sinkroniziranom izvedbom popele su se na pobjedničko postolje, kao jedna od najboljih ekipa.

Drugu brončanu medalju za Finidu, osvojila je ekipa učenica u sastavu: Emili Jurcan, Marija Šimunović i Una Muslimović.

Una Muslimović je članica Karate kluba Amfora iz Fažane, međutim, budući da je dvojno registrirana nastupila je ekipno za Karate klub Finidu.

Uz dodatne treninge, Una se vrlo brzo uklopila u ekipu te je u konačnici trud i rad okrunjen 3.mjestom i brončanom medaljom.

Na žalost, u pojedinačnim nastupima Finidini natjecatelji nisu uspjeli stići do odličja. Najbliže medalji bila je učenica Marija Šimunović, koja se u konkurenciji od 40 natjecateljica u kategoriji, uspjela plasirati u četvrt finale.

Ostale vijesti