Utorak, 02.04.2019.

Odličan nastup Amira na Cro Cup-u okrunjen zlatnom medaljom

Ove subotu, 30.03.2019. u Čakovcu, održan je međunarodni karate turnir u katama i borbama za sve uzraste CRO CUP 2019.

Na turniru je nastupilo 752 natjecatelja iz 56 klubova i 7 država (Austria, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Slovenija i Ukraina).

Član Karate kluba Finida iz Poreča, Amir Rešidović, bio je jedini istarski predstavnik na turniru. Amir je nastupio u izvođenju kata u kategoriji veterana 35+ godina i kategoriji seniora, te ostvario odličan rezultat osvojivši zlatnu medalju.

Do pobjedničkog postolja i zlatne medalje Amir se izborio u kategoriji veterana pobijedivši Mihaela Rukše u četvrtfinalu, te Bele Simona u polufinalu, obadva natjecatelja iz Karate kluba Novo Mesto, Slovenija i tako se plasirao u finale.

U finalnom nastupu dočekao ga je već mu poznati protivnik Damir Krsnik, član Karate kluba Alfa iz Zagreba. Amir je boljom izvedbom kate uspio savladati Damira i tako za svoj klub osigurati zlatnu medalju.

U kategoriji seniora, Amir je nakon poraza od aktualnog viceprvaka Hrvatske, Luke Koščevića, člana Karate kluba KIK Kloštar Ivanić, koji se plasirao u finale, dobio mogućnost repasažnih nastupa za 3. mjesto i brončanu medalju.

U prvom repasažnom nastupu pobjeđuje slovenskog natjecatelja Bele Simona iz Novog Mesta. Nažalost, u zadnjem repasažu za medalju, protiv crnogorskog natjecatelja Bakić Filipa iz Karate kluba Budućnost, nije uspio pobijediti, pa se plasirao na vrlo dobro 5. mjesto.

Ostale vijesti