Četvrtak, 02.03.2017.

Sjajan rezultat s Prvenstva Hrvatske

Sjajan vikend za porečku FINIDU i vrhunski početak ovogodišnjih nastupa na prvenstvima Hrvatske.
Naime, u nedjelju 26.02.2017. u Kostreni je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i veterane u katama, pojedinačno i ekipno. Na Prvenstvu su nastupili najbolji kataši iz čitave Hrvatske, a seniori i seniorke su se u pojedinačnim kategorijama, osim za naslove prvaka Hrvatske, borili i za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se održati početkom svibnja u Turskoj.

Karate klub FINIDA samouvjereno je nastupio sa svojim veteranima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji te se i ove godine smjestio u sam vrh. Naši su veterani svojim odličnim nastupima i velikom upornošću osvojili čak 4 vrijedne državne medalje.

Najprije je na tatami izašla već uigrana ekipa veterana u sastavu Josip Leutar, Marko Paliaga i Amir Rešidović. Ekipa se sjajnim i sinkroniziranim izvedbama kata glatko probila do finala gdje su naši veterani samo potvrdili svoju dominaciju i pokazali da su zaista najbolji u Hrvatskoj. Čistom pobjedom 5:0 sasvim zasluženo osvajaju najsjajnije odličje i titulu ekipnih prvaka Hrvatske! Valja napomenuti da im je ovo već treća godina za redom kako se plasiraju u finale Prvenstva Hrvatske, a ove su godine obranili prošlogodišnju titulu državnih prvaka.

Nakon ekipnog dijela natjecanja, na redu su bile pojedinačne kategorije. U kategoriji veterana +35 godina nastupio je Marko Paliaga. Marko se odličnom i snažnom izvedbom probio do polufinala, gdje je nažalost tijesnom sudačkom odlukom 2:3 zaustavljen pa je dobio priliku da se kroz dodatni repasažni susret izbori za 3. mjesto. Marko je u repasažu odlično odradio katu i samo je potvrdio svoju kvalitetu te se, osvojivši brončanu medalju, popeo na postolje kao jedan od najboljih u svojoj kategoriji.

Poslije navedene kategorije, započelo je natjecanje u kategoriji veterana +50 godina u kojoj je nastupio Amir Rešidović. Inače, Amir se nakon dužeg izbivanja vratio na tatamije i pokazao da još uvijek spada u sami vrh svoje kategorije. Nakon što je zaustavljen u polufinalnom susretu, preostalo mu je da se kroz repasaž izbori za brončanu medalju. Amir je u tom meču još jednom pokazao svoju borbenost i konkurentnost, iskoristio je priliku te sjajnom pobjedom sasvim zasluženo osvojio vrlo visoko 3. mjesto.

Na samom kraju održana je kategorija veteranke +35 godina. U toj kategoriji nastupila je Maja Ružić koja je napravila odličan posao i vrlo sigurnim i kvalitetnim nastupom osigurala plasman u polufinale. Međutim u polufinalnom susretu pobjeda je pripala protivnici pa je Maja u konačnici zauzela sjajno 3. mjesto na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske.

Valja napomenuti da je Marko Paliaga nastupio i u kategoriji seniori ekipno, i to kao član seniorske ekipe Karate kluba ISTRA Pula. Ekipa je zaista izvukla maksimum i postigla hvalevrijedan rezultat. Plasirali su se u finale gdje su poraženi od reprezentativaca i dugogodišnjih prvaka Hrvatske te su tako u konačnici osvojili titulu seniorskih viceprvaka Hrvatske!

Nakon svega, možemo samo zaključiti da je čitava FINIDINA ekipa veterana odradila vrhunski posao i pokazala da su definitivno jedni od najboljih u Hrvatskoj.

Ostale vijesti