Utorak, 02.11.2021.

Tri zlata i dvije bronce s Prvenstva Hrvatske u katama

U subotu 30.10.2021. u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u katama za kadete, juniore, mlađe seniore te za veterane, pojedinačno i ekipno. Na Prvenstvu su nastupili najbolji kataši iz 27 klubova Hrvatske koji su se borili u pojedinačnim i ekipnim kategorijama, osim za naslove prvaka Hrvatske i za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati (od 04.02.-06.02.2022. godine) u Češkoj.

Karate klub Finida iz Poreča nastupio je u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji sa svojim katašima, koji su odradili odličan posao osvojivši ukupno pet medalja: 3 zlatne i 2 brončane.

Zahvaljujući njima porečka Finida se još jednu godinu za redom smjestila u sam vrh, u ukupnom poretku klubova po uspješnosti.

Flavia Paliaga je odličnim nastupima u kategoriji juniorki pojedinačno uspjela osvojiti 3. mjesto i brončanu medalju, dok je u ekipnom nastupu (kadetkinje/juniorke - kate ekipno), sa članicama Karate kluba Sljeme, postala prvakinja Hrvatske.

Ekipa veterana Karate kluba Finida u sastavu: Josip Leutar, Marko Paliaga i Amir Rešidović su po šesti put postali prvaci Hrvatske u kategoriji +35 godina, te u kategoriji +50 godina također zauzeli 1. mjesto.

U kategoriji veterani pojedinačno +50 godina, Amir Rešidović je pokazao odličnu formu te osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju.

Amir je nastupio i u kategoriji veterana pojedinačno +35 godina gdje se uspio izboriti za 3. mjesto i brončanu medalju.

Dobar rezultat ostvarila je i Iva Samovojska u kategorijama kadetkinja i juniorki, plasiravši se među prvi deset.

Ostale vijesti