Uspješno zaključena 2021. godina

Četvrtak, 06.01.2022.

Unatoč svim poteškoćama uzrokovanim Covid-19, Karate klub Finida je 2021. godinu završio vrlo uspješno.

Aktivnosti kluba nisu prestajale tijekom cijele godine.

Treninzi su se redovno održavali, te je zabilježen interes i upis novih članova.

U tijeku protekle godine Karate klub Finida učestvovao je na 30 različitih natjecanja u zemlji i inozemstvu (Prvenstvo Europe, Prvenstva Hrvatske, Prvenstva Balkana, županijska prvenstva, međunarodni karate turniri) u svim uzrasnim kategorijama, na kojima je postigao zapažen uspjeh u borbama i katama, pojedinačno i ekipno, te ukupno osvojio 185 medalja: 65 zlatnih, 58 srebrnih i 62 brončane.

Podatak da je u toku 2021. osvojeno čak 10 medalja na prvenstvima Hrvatske (5 zlatnih i 5 brončanih), 6 na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske (1 zlatna, 3 srebrne i 2 brončane) i 6 na Prvenstvu Balkana (2 zlatne, 1 srebrna i 3 brončane) i to u obadvije discipline (kate i borbe) i u svim uzrastima (od cicibana do veterana), daje razlog za veliko zadovoljstvo u Klubu.

Dodatni razlog za zadovoljstvo je i činjenica, da je Klub imao i jednu predstavnicu u Finskoj na Prvenstvu Europe za kadete, juniore i mlađe seniore.

Članica Karate kluba Finida, Flavia Paliaga, je sa članicama Karate kluba Sljeme (Inga Grgić i Stela Horvat) u kategoriji kadetkinje/juniorke kate ekipno u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupila na Prvenstvu Europe gdje su se uspjele plasirati na solidno 11. mjesto.

U istom sastavu, djevojke su na Prvenstvu Hrvatske osvojile titulu državnih prvakinja, a na Prvenstvu Balkana u Rijeci su osvojile 3. mjesto.

Osim sudjelovanja na brojnim natjecanjima, Karate klub Finida bio je izuzetno aktivan i u organizacijskom dijelu.

Naime, Klub je učestvovao u tehničkoj organizaciji tri značajna sportska eventa koji su se održali u Poreču:

- Karate Prvenstvo Europe za seniore (19.- 23.05.2021.)
- WKF trening kamp i WKF Karate 1 Youth liga (28.06.- 05.07.2021.)
- Karate prvenstvo Balkana (15.-17.10.2021.)

U organizaciji Karate kluba Finida (13.11.2021).,u dvorani Žatika organiziran je vrlo uspješno 22. EUROCUP ISTRIA, međunarodni karate turnir, na kome je učestvovalo
678 natjecatelja i 84 kluba iz 6 europskih država.

Klub je također bio organizator županijskih prvenstava u katama i borbama.

Pored svega toga, organizirana su tri redovna i jedno izvanredno polaganje za karate zvanja na kome je ukupno stotinjak članova uspješno položilo za početničke i više pojaseve.

Klub je dobio još jednog majstora karatea, Flavia Paliaga je uspješno položila za majstorsko zvanje crni pojas 1.Dan.

Na samom kraju, možemo zaključiti da je 2021. godina, natjecateljski i organizacijski bila vrlo uspješna za Karate klub Finida, zbog čega zahvaljujemo natjecateljima, trenerima i svim roditeljima koji su nas podržavali te se nadamo da će i 2022. biti na istoj razini.