Utorak, 26.02.2019.

Zlato i dvije bronce s Prvenstva Hrvatske u katama

U nedjelju 24.02.2019. u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i veterane u katama, pojedinačno i ekipno. Na Prvenstvu su nastupili najbolji kataši iz čitave Hrvatske, a seniori i seniorke borili su se u pojedinačnim kategorijama, osim za naslove prvaka Hrvatske, i za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se održati krajem ožujka u Španjolskoj.

Karate klub Finida nastupio je pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji sa svojim seniorima i veteranima koji su ponovo odradili vrhunski posao te se zahvaljujući njima porečka Finida još jednu godinu za redom smjestila u sam vrh, odnosno na 3. mjesto u ukupnom poretku klubova po uspješnosti. Naši su veterani svojim odličnim nastupima potvrdili kontinuitet svoje kvalitete i osvojili čak 3 vrijedne državne medalje, 1 zlatnu i 2 brončane.

Trostruki prvaci Hrvatske, odnosno ekipa veterana Karate kluba Finida u sastavu Josip Leutar, Marko Paliaga i Amir Rešidović su po četvrti puta za redom postali prvaci Hrvatske, pobijedivši u finalu ekipu Karate kluba Polet iz Zagreba.

U kategoriji veterana +35 godina nastupili su Marko Paliaga i Amir Rešidović. Marko se snažnom i suverenom izvedbom probio do polufinala, gdje je nažalost zaustavljen pa je dobio priliku da se kroz dodatni repasažni susret izbori za 3. mjesto. Marko je u repasažu sjajno odradio katu čime je ponovo potvrdio svoju kvalitetu te je sasvim zasluženo osvojio brončanu medalju kao jedan od najboljih u svojoj kategoriji. U istoj kategoriji Amir Rešidović plasirao se na visoko 5. mjesto.

U kategoriji, veterani +50, nastupio je Amir Rešidović, inače prošlogodišnji osvajač medalje. Amir je pokazao odličnu formu i nakon sjajnog probijanja do polufinala, nažalost je zaustavljen, tako da mu je preostalo da se kroz repasaž izbori za brončanu medalju. Amir je u potpunosti iskoristio priliku te je još jednom odličnom pobjedom sasvim zasluženo osvojio vrlo visoko 3. mjesto.

Na samom kraju valja spomenuti i nastup seniorke Sanje Bokun u pojedinačnoj konkurenciji, koja se uspjela plasirati na 8. mjesto.

Također, muška ekipa u sastavu Josip Leutar, Marko Paliaga i Amir Rešidović nastupili su i u kategoriji seniori ekipno. Ekipa je zaista odradila dobar posao, budući da su uspjeli osigurati direktan repasažni susret za 3. mjesto. Kako je pobjeda ipak pripala protivnicima, naša se ekipa na kraju plasirala na visoko 5. mjesto.

Ostale vijesti