Ponedjeljak, 06.06.2022.

Trener Mirko prvak Balkana u borbama

Proteklog je vikenda (03.- 05.06.2022.) u organizaciji Balkanske karate federacije i Karate federacije Srbije, u Beogradu održano 24. Prvenstvo Balkana za seniore, 26. Prvenstvo Balkana za mlađe uzraste i 5. Prvenstvo Balkana za veterane u katama i borbama.
Na ovogodišnjem Prvenstvu nastupilo je 1338 natjecatelja iz 10 zemalja: Albanije, BiH, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.
Članovi Karate kluba Finida iz Poreča: Lucija Jozić, Eva Paola Ramaja i Mirko Banović, na prvenstvu su nastupili u sklopu Hrvatske karate reprezentacije u dvije discipline (kate – borbe), te ostvarili odličan rezultat osvojivši 1 zlatnu medalju.
U disciplini borbe (veterani + 55 godina – 85 kg), Mirko Banović je ostvario sjajan rezultat gdje je u finalnoj borbi savladao predstavnika BiH, Ljubomira Todovića, rezultatom 2:0 i osvojio 1. mjesto i titulu prvaka Balkana.
Mirko se također okušao i u katama (veterani +55 godina) gdje je poslije pobjede u eliminacijskom dijelu, u nastupu za ulazak u finale, izgubio od predstavnika Slovenije, Franje Horna, ali je dobio priliku repasažnog nastupa za 3. mjesto i brončanu medalju.

Nažalost, priliku nije uspio iskoristiti, nastup je izgubio od predstavnika iz Sjeverne Makedonije Perice Aceskog, te se u konačnici plasirao na 5. mjesto.

Najbolji plasman u mlađem uzrastu ostvarila je Lucija Jozić (djevojčice 11 godina – 40 kg) 5. mjesto.

Lucija je u vrlo jakoj konkurenciji od 17 natjecateljica uspjela doći do nastupa za ulazak u polufinale gdje je zaustavlja predstavnica Crne Gore, Petra Marković koja je ušla u finale i tako Luciji omogućila repasažne borbe za 3. mjesto i brončanu medalju.

Prvu repasažnu borbu, protiv predstavnice Bafqari Amre iz Sjeverne Makedonije, Lucija je dobila rezultatom 3:0.

Nažalost, zadnju repasažnu borbu, za medalju, Lucija je tijesno izgubila 0:1 od Hrvatske predstavnice Juričić Ivane, te se u konačnici plasirala na 5. mjesto.

Eva Paola Ramaja je nažalost u ranoj fazi natjecanja borbu izgubila, a budući da pobjednica nije uspjela ući u finale i omogućiti joj dodatne nastupe za 3. mjesto, Eva u konačnici nije uspjela zabilježiti značajniji rezultat.

Ostale vijesti